Співробітники Управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Житомирській області викрили злочинні махінації голови сільради одного з сіл Любарського району області, повідомляє прес-служба МВС.

Щоб передати у власність місцевому жителю низку об'єктів колишнього сільськогосподарського товариства, що знаходяться на території села, голова сільради зважився на службове підроблення.

Уявні збори виконавчого комітету сільради, на яких нібито сімома голосами учасників позитивно вирішено питання визнання права власності на нерухомість на загальну суму близько 100 тисяч гривень, було відображено в протоколі засідання і закріплено відповідним рішенням голови сільради.

Ось тільки, як з'ясувалося згодом, документи виявилися підробленими. Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області Юрій Крошко, під час проведеної правоохоронцями перевірки виявилося, що жоден із зазначених у протоколі членів виконавчого комітету не знав ні про засідання, яке відбулося, ні про голосування, в якому нібито безпосередньо брав участь.

Зараз дії сільського голови кваліфіковані за відповідними статтями Кримінального кодексу України - «Зловживання службовим становищем» (364) і «Службове підроблення» (366). У рамках розслідування кримінального злочину проводиться комплекс слідчих дій, спрямованих на притягнення до відповідальності винних осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193