Івано-Франківська міжрайонна прокуратура під час перевірки дотримання вимог лісового законодавства у Ворохтянському лісовому господарстві виявила незаконні вирубки лісу, збитки від яких склали майже 1,5 мільйона гривень, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

До перевірки були залучені фахівці Державної екологічної інспекції і співробітники ВДСБЕЗ в Івано-Франківській області.

Встановлено, що на території лісгоспу незаконно знищено майже 700 дерев. Головною причиною масштабних рубок стали службова недбалість та зловживання працівників лісової охорони.

Зокрема, в Озернянському лісництві майстер лісу незаконно, без лісорубного квитка, дозволив працівникам приватної фірми зрубати й вивезти 237 дерев. Під сокиру пішли 80-річні буки і смереки. Внаслідок цих злочинних дій, довкіллю завдано збитків майже на півмільйона гривень. За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Тепер за зловживання службовим становищем ліснику загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У той же час посадова особа Поляницького лісництва замість того, щоб охороняти закріплені за ним зелені угіддя, допустила самовільну вирубку 409-ти ялин. Факти знищення дерев лісник не зафіксував, правопорушників не встановив, хоча зобов'язаний був це зробити. Така службова недбалість майстра лісу обійдеться державі майже в мільйон гривень. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України. Триває досудове розслідування.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254