Новий Технічний регламент безпеки іграшок робить більш жорстким контроль за використанням у цій продукції ароматизаторів і алергенів.

Про це заявив у ході інтерв'ю заступник директора департаменту технічного регулювання Мінекономрозвитку Микола Гарагуля.

«Найбільш технологічно важливо прибрати добавки, що викликають алергію у дітей, і ароматизатори. Ця норма повністю запозичена з європейських директив», - сказав Микола Гарагуля.

Він уточнив, що вимоги за цими речовинами існують і зараз, проте в новій редакції техрегламенту їх наявність в іграшках зводиться до мінімуму. Крім того, в документі максимально конкретизовані інші вимоги до іграшок, зокрема, фізичні, хімічні, пожежні та гігієнічні.

За словами Миколи Гарагулі, в Україні достатня кількість лабораторій і є все необхідне обладнання для того, щоб контролювати якість іграшок за новими вимогами.

«В Україні достатньо потужностей і дуже серйозних лабораторій, якість досліджень яких, і їх компетентність визнаються не тільки українськими виробниками, а й європейськими», - зазначив заступник директора департаменту.

Він також нагадав, що посилення відповідальності виробника, який запускає продукцію в обіг, і постачальників - надзвичайно актуальне для України питання, тільки за перше півріччя нинішнього року в ході перевірок було виявлено бракованих іграшок більше ніж на півмільйона гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221