Сьогодні Кабінет Міністрів України вирішив відстрочити введення нових правил оцінки майна на 3 місяці. Як передає кореспондент ForUm'у, про це заявила міністр юстиції Олена Лукаш журналістам після засідання уряду.

«Сьогодні уряд України підтримав пропозицію Міністерства юстиції та Адміністрації Президента і ухвалив рішення про відстрочення набуття чинності нових правил оцінки майна на 3 місяці. Крім того, уряд дозволить тим громадянам, які вже провели оцінку і мають звіти, використовувати їх протягом того терміну, на які вони розраховані», - сказала Лукаш.

Також Лукаш зазначила, що уряд сподівається, що прем'єр-міністр України Микола Азаров невідкладно підпише цю постанову.

«Найближчим часом і громадяни України, і нотаріуси зможуть скористатися своїми конституційними правами на розпорядження своєю власністю», - зазначила вона.

Крім того, міністр додала, що уряд сподівається, що за ці 3 місяці кількість і рівень оцінювачів істотно зросте.

Нагадаємо, новий порядок проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України №231, повинен був набути чинності 1 серпня 2013 року.

Цією постановою встановлюється нова модель оцінки нерухомості, яка припинить зловживання на ринку і дасть можливість отримати додаткові кошти на соціальні програми. Згідно з постановою, оцінювати вартість нерухомості зможуть тільки фахівці зі спеціальним свідоцтвом. У рамках виконання постанови Кабміну Фонд державного майна затвердив план заходів щодо нормативного врегулювання питання проведення оцінки для цілей оподаткування.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

500