Міліція повторно почала розслідування проти сина голови Сумської міської ради Геннадія Мінаєва Максима, підозрюваного у побитті відвідувача бару у 2006 році.

Про це повідомив перший заступник прокурора Сум Сергій Маслюк.

«Прокуратура розглянула колективну скаргу про те, що 6 років тому незаконно було закрито кримінальну справу, в якій фігурував син мера Максим Мінаєв», - сказав Маслюк.

За його словами, 29 липня прокуратура скасувала рішення слідчого про закриття справи. У центрі громадських зв'язків Управління Міністерства внутрішніх справ у Сумській області повідомили, що справу направлено на додаткове розслідування, яке проводитиме міське управління міліції, передають «Українські новини».

30 липня матеріали справи внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, у 2006 році цей випадок висвітлювався в місцевих засобах масової інформації.

«У ніч з 19 на 20 лютого о барі «Ельдорадо» було зафіксовано факт хуліганства. Тут відбулася молодіжна вечірка студентів СумДУ, потім вони провели конкурс «Хто першим вип'є келих пива».

Студент Максим Мінаєв випив його першим, інший студент - А. - оскаржив цей факт. Між ними зав'язалася бійка. Мінаєв завдав келихом тілесні ушкодження цьому студенту, який зараз перебуває в лікарні і якому на обличчі наклали 16 швів.

Міліція порушила кримінальну справу за ст. 296 (хуліганство)», - відповів на депутатський запит начальник міського управління міліції Юрій Забіяка у 2006 році.

Пізніше дії сина мера були перекваліфіковані з хуліганства в умисне тяжке тілесне ушкодження, а потім справу закрили у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280