Сім'ї альпіністів, які загинули у Пакистані, не виключають, що виплату моральної компенсації за смерть рідних вимагатимуть у пакистанського уряду через суд.

Про це повідомив голова Федерації альпінізму в Харківській області Геннадій Копійка.

«Поки не обговорювалося питання судового рішення ситуації. Треба буде досконало вивчити підґрунтя для цього. Проте цілком імовірно, що будемо звертатися до суду. Якщо іншого варіанту не буде, то, звичайно, будемо», - цитує його «Укрінформ».

За словами Копійки, для вирішення питання про надання сім'ям загиблих альпіністів компенсації від пакистанського уряду напередодні він уклав договір про надання безоплатної публічно-правової допомоги з юридичною компанією в Києві.

«Юристи вивчатимуть правову основу для виплати компенсації. Наприклад, допомагатимуть нам писати запити в МЗС України або куди треба. Якщо це не дасть результату, то буде проведена прес-конференція, на якій родичі загиблих заявлять, що зрушень у цьому питанні немає», - сказав голова Федерації альпінізму в Харківській області.

Копійка також додав, що, за його інформацією, сім'ям загиблих альпіністів були повернуті тільки заставні кошти, які залишали на випадок виклику рятувального вертольота.

Як раніше повідомляв ForUm, 30 червня українських альпіністів Ігоря Свергуна, Дмитра Коняєва і Бадаві Кашаєва, які загинули у Пакистані внаслідок нападу бойовиків, поховали у Харкові.

Посольством України в Пакистані була направлена ​​нота в МЗС країни з вимогою провести ретельне розслідування терористичного акту.

Нагадаємо, напередодні МЗС України розповсюдило інформацію, що офіційний Ісламабад не вважає себе винним у трагедії біля підніжжя гори Нанга-Парбат, коли бойовики-ісламісти напали на табір і розстріляли 11 альпіністів, у тому числі - трьох харків'ян. У зв'язку з цим Пакистан відмовився виплачувати моральну компенсацію сім'ям українських альпіністів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145