Прокуратура Єгипту висунула офіційні звинувачення проти поваленого президента Мохаммеда Мурсі, проти якого раніше в липні було порушено кримінальну справу, передає Reuters з посиланням на державні ЗМІ Єгипту.

Мурсі звинувачують у вбивстві ув'язнених і військовослужбовців, крім того, ведеться розслідування за заявами про причетність Мурсі до шпигунства, підбурювання до насильства і нанесення збитку економіці Єгипту.

Прокуратура зажадала затримати Мурсі на 15 діб за змову з терористичним угрупуванням «Хамас» у 2011, за допомогою якого він скоїв втечу з в'язниці.

Як пояснили єгипетські прокурори, вони вже допитали Мурсі і поставили його до відома про висунуті проти нього звинувачення.

Нагадаємо, колишній президент Єгипту Мурсі був зміщений зі своєї посади 3 липня 2013 року в результаті ультиматуму, пред'явленого військовими. В даний час він утримується під вартою в невстановленому місці.

По всій країні проходять сутички прихильників і противників Мурсі. Загалом з 3 липня 2013 р., коли був відсторонений від посади президент країни Мурсі, в Єгипті загинули 100 осіб.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189