Військове командування Єгипту у четвер, 25 липня, пред'явило 48-годинний ультиматум представникам «Братів-мусульман», передає агентство Reuters.

До середини дня суботи у радикального ісламістського руху, який раніше перебував при владі, є можливість приєднатися до плану політичного примирення та врегулювання.

«Ми не будемо нічого робити першими, але, безумовно, жорстко відреагуємо на будь-які заклики до насильства або до чорного тероризму з боку лідерів «Братів» чи їхніх прихильників. Ми зобов'язуємося захищати мирних демонстрантів незалежно від їхніх уподобань», - заявив представник єгипетських військових.

Нагадаємо, 4 липня єгипетська армія усунула від влади і заарештувала президента Мохаммеда Мурсі. Дія конституції була припинена, а тимчасовим президентом країни став голова Конституційного суду Адлі Мансур, який виконуватиме обов'язки президента до позачергових президентських і парламентських виборів.

Відсторонення Мохаммеда Мурсі від влади відбулося після масових демонстрацій, які почалися наприкінці червня і були приурочені до річниці інавгурації президента Мурсі.

Ісламісти відмовилися співпрацювати з тимчасовими властями, назвавши подію військовим переворотом.

У результаті протистояння прихильників і противників «Братів-мусульман» у Єгипті після повалення Мурсі загинули близько 200 людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241