Державна служба України з надзвичайних ситуацій налаштована на плідну співпрацю з міжнародним співтовариством у сфері цивільного захисту. Про це під час візиту до Гомель (Білорусь) повідомив голова ДержНС України Михайло Болотських, повідомляє прес-служба відомства.

У рамках свого Болотських та міністр з надзвичайних ситуацій Білорусі Володимир Ващенко підписали План спільних заходів ДержНС України та МНС Республіки Білорусь з реалізації міжурядової угоди про співробітництво в галузі попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків на 2014-2016 роки. «Для будь-якої держави питання міжнародного співробітництва надзвичайно важливі, особливо, коли ми говоримо про безпеку людей. Не можна забувати, що надзвичайні ситуації не мають кордонів. Взаємодія з Міністерством надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь відкриває нам нові шляхи для поліпшення реагування на надзвичайні ситуації», - зазначив Болотських.

Також голова ДержНС взяв участь у засіданні Спільної колегії МНС Білорусі, МНС Росії, МНС Казахстану. У ході заходу сторони ознайомилися з досягненнями рятувальних відомств у різних країнах, а також обговорили пріоритети співробітництва на майбутнє. Крім того, Болотських взяв участь в офіційній церемонії відкриття XI Міжнародного зльоту юних рятувальників-пожежних. Голова ДержНС зазначив, що сьогодні необхідно особливу увагу приділити вихованню молоді, у сфері відповідального ставлення до власного життя і здоров’я, а також у сфері дотримання правил безпечної поведінки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149