Кожен інвестор повинен бачити в українській владі не фактор ризику, а стратегічного партнера. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

Він підкреслив, що для активізації надходження інвестицій та поліпшення інвестклімату необхідний постійний і прямий діалог з інвесторами. «Важливим аспектом підняття іміджу України є відкритий діалог з бізнесом. Нам потрібно більше спілкуватися з діловими колами, як українськими, так і іноземними. Минулого тижня у нас була зустріч з представниками американської компанії «ЕксонМобіл», які високо цінують потенціал розробки вуглеводнів у Чорному морі і готові застосовувати провідну міжнародну практику у своїй діяльності в нашій країні. А цього тижня запланована зустріч з Європейською бізнесасоціацією. На ній будемо не так говорити, скільки слухати», - сказав Арбузов.

Перший віце-прем'єр не виключив, що порушені інвесторами питання будуть розглянуті на наступному засіданні Кабміну, а також на першому засіданні Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств, проведення якого заплановане на наступному тижні.

Також Арбузов доручив міністру аграрної політики і продовольства Миколі Присяжнюку проконтролювати процес впровадження і реалізації пільгових інвестиційних проектів за рахунок довгострокових пільгових державних запозичень. «Необхідно активізувати інвестиційну активність в АПК», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що українська влада повинна надійно захистити кошти інвесторів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187