Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає, що не варто приділяти дуже великої уваги вчорашньому інциденту в Луцьку, а краще сконцентруватися на взаємному примиренні поляків і українців.

Про це заявила прес-секретар глави Польської держави Йоанна Тшаска-Вечерек.

«Це був прикрий інцидент, але найважливішою у вчорашньому дні була спільна молитва в дусі єднання, взаєморозуміння і правди, і власне на цьому президент і супроводжуючі його особи концентрують свою увагу», - зазначила вона.

Прес-секретар додала, що Коморовський традиційно дуже часто спілкується безпосередньо з людьми як у Польщі, так і під час візитів за кордоном, і вчорашній інцидент «не змінить цього стилю».

«Ми виходимо з того, що не потрібно приділяти цьому інциденту більше уваги, ніж він заслуговує», - підкреслила прес-секретар, повідомляє «УНІАН».

Вона також сказала, що канцелярія польського президента не має офіційної інформації про те, ким був молодий чоловік, який вчора напав на Коморовського, якими були його мотиви.

«Інформація, яку ми маємо, це те, що дають медіа», - сказала прес-секретар Коморовського.

Вона зазначила, що розслідувати цей інцидент повинні українські правоохоронні органи.

Нагадаємо, інцидент стався 14 липня в Луцьку після богослужіння у костелі святих Петра і Павла, де відбулися спільна молитва і вшанування пам'яті жертв Волинської трагедії.

Коли президент Польщі підійшов поспілкуватися з віруючими, які очікували на площі, молодий чоловік з натовпу поплескав його по плечу рукою, у якій було розчавлене яйце.

Встановлено, що зловмисник - 21-річний житель міста Запоріжжя.

За фактом інциденту розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246