Всеукраїнський референдум з організаційної точки зору вже може бути проведений, але підстав для цього на даний момент немає, повідомив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

«Закон про всеукраїнський референдум детально проаналізовано Центральною виборчою комісією. Комісія прийняла десятки постанов, необхідних для його реалізації. З організаційної точки зору всеукраїнський референдум може бути проведений», - заявив Охендовський в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Разом з тим, за його словами, підстави для його призначення на даний момент відсутні.

«Передбачені Конституцією і законом підстави для його призначення Верховною Радою або Президентом України, а так само як і для його проголошення за народною ініціативою на даний момент відсутні», - сказав голова ЦВК.

Як раніше повідомляв ForUm, секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт вважає, що закон про референдум загрожує стабільності України.

Венеціанська комісія вважає, що Закон «Про всеукраїнський референдум» не повністю відповідає міжнародним стандартам.

Голова Конституційної асамблеї, перший Президент України Леонід Кравчук вважає, що закон про всеукраїнський референдум прийнятий з порушеннями Конституції.

Верховна Рада ухвалила закон про всеукраїнський референдум 6 листопада 2012 року. Закон встановлює, що всеукраїнський референдум може проводитися на предмет схвалення нової редакції Конституції, внесення до неї змін, скасування або визнання нечинним закону про внесення змін до Конституції. Також референдум може проводитися щодо питання зміни території України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225