Правоохоронці розслідують три резонансні вбивства, скоєні на території Миколаївської області, повідомив в інтерв'ю «Урядовому кур'єру» заступник начальника Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ України Олен Татаров.

«Ми зараз розслідуємо три резонансні вбивства. Одне з них - вбивство людини у 2011 році в сусідньому районі. Це підприємець, який займався збутом молока і за дивних обставин загинув. У тому, що це вбивство, сумнівів немає. Відпрацьовуємо. Розслідуємо ще одне вбивство, скоєне в районі Миколаївської області на кордоні з Херсонською. Пропали безвісти дві особи, які з великою кількістю грошей поїхали скуповувати зерно у сусідній район. Керуємося наказом міністра 2010 року: якщо особа пропадає, труп не знайдений, немає інших ознак, що скоєно вбивство, але людина поїхала кудись з великою сумою грошей і раніше не пропадала, ми можемо говорити про скоєння такого злочину, як вбивство», - розповів Татаров, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Разом з тим він повідомив, що станом на 10 липня до комісії, створеної з метою з'ясування ситуації після скоєння резонансного злочину в смт Врадіївка надійшло 94 усних та письмових звернень. «Пояснюємо людям, що краще все-таки мати на руках письмовий документ... До речі, заяви приходять не тільки з Миколаївської області. З Одеської, Львівської, Луганської... Ми їх всі приймаємо», - повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України.

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонер і таксист були затримані 28 червня за підозрою в скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. Ще один міліціонер Євген Дрижак затриманий пізніше, 2 липня.

Наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з посади усунений начальник Управління МВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк і звільнений керівник Врадіївського райвідділу міліції.

За приховування злочину затримано заступника начальника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області.

Президент України Віктор Янукович узяв розслідування справи про зґвалтування під особистий контроль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254