П'ятеро співробітників Сокирянського райвідділу міліції, підозрюваних у побитті 19-річного хлопця під час допиту, звільнені за дискредитацію звання рядового і начальницького складу ОВС та порушення низки відомчих наказів.

Про це на брифінгу заявив начальник Управління кадрового забезпечення УМВС України у Чернівецькій області полковник Володимир Мацьо.

«9 липня начальник УМВС підписав оглядовий наказ та наказ по особовому складу, яким зазначені співробітники звільнені з органів внутрішніх справ, а також покарані керівники та кілька співробітників районної міліції», - цитує Мацьо прес-служба облуправління міліції.

Висновки та копії наказів направлені у прокуратуру області, де зараз ведеться кримінальне провадження.

Крім цього, керівники та посадові особи УМВС зустрічалися з матір'ю заявника та принесли вибачення за можливі негативні наслідки, викликані діями підлеглих працівників Сокирянського РВ.

«Проте правову оцінку обставинам, які мали місце, дасть слідство і суд», - підкреслили у міліції.

Як повідомляв ForUm, 19 і 20 червня у Сокирянський райвідділ запросили жителя села Білоусівка з приводу крадіжки, скоєної у селі 18 червня для дачі пояснень співробітникам карного розшуку.

20 червня надійшло усне звернення матері хлопця про неправомірні, на її думку, дії співробітників міліції та побиття її сина.

У той же день у прокуратуру району надійшла аналогічна письмова заява самого жителя села Білоусівка, яка була внесена до Єдиного реєстру досудового розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України. За даним фактом прокуратурою розпочате досудове слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273