З представлених народними депутатами на розгляд другої сесії парламенту VII скликання законопроектів тільки 16% прийнято у цілому і першому-другому читанні, а решта - зняті з розгляду або відхилені.

Про це в інтерв'ю виданню «Голос України» повідомив спікер ВР Володимир Рибак

«Зверніть увагу на одну важливу особливість - рівень професіоналізму суб'єктів законодавчої ініціативи. Для наочності наведу досить промовисту парламентську статистику. За період другої сесії у Верховній Раді на перше липня цього року було зареєстровано 1604 законопроекти. З них 92 прийняті в цілому і першому-другому читанні, тобто всього п'ять відсотків», - повідомив спікер.

За його словами, найвищий рівень ефективності законотворчої роботи на другій сесії парламенту у Глави держави.

«Президент України подав на розгляд парламенту під час другої сесії 13 принципово важливих законопроектів, із яких прийнято в цілому і першому-другому читанні 12, тобто 92%! Непоганий рівень ефективності і у Кабінету Міністрів України - 60 відсотків прийнятих законопроектів. А ось як виглядають досягнення народних депутатів: з 221 законопроекту прийнято в цілому і першому-другому читанні тільки 37 документів, а це - всього 16 відсотків від загального «валу». Решта зняті з розгляду або взагалі відхилені», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, спікер парламенту Володимир Рибак закрив другу сесію Верховної Ради VII скликання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159