Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара в рамках робочого візиту до Азербайджанської Республіки обговорив з президентом країни Ільхамом Алієвим шляхи активізації переговорного процесу в рамках Мінської групи ОБСЄ з врегулювання нагірно-карабаського конфлікту, повідомляє прес-служба МЗС.

Кожара поінформував Алієва про зусилля українського головування в ОБСЄ щодо просування процесу мирного вирішення цього найбільш тривалого на просторі ОБСЄ конфлікту.

У контексті обговорення двосторонньої складової сторони висловили задоволення високим рівнем українсько-азербайджанських відносин, що мають стратегічний характер, і обмінялися думками щодо перспективних напрямів поглиблення співпраці між двома дружніми державами.

У зв'язку з цим особливу увагу було приділено питанням співпраці в енергетичній, транспортній, будівельній, космічній та торговельній сферах.

З метою конкретизації перспективних напрямів двостороннього співробітництва сторонами була підтверджена готовність провести в Києві восени цього року, напередодні офіційного візиту до України президента Азербайджану, чергове (десяте) засідання Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва між Україною та Азербайджаном.

Як раніше повідомляв ForUm, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара закликав встановити мир у Нагірному Карабасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287