Пожежа, що виникла в канадській провінції Квебек через аварію поїзда з сирою нафтою, загашена, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на представників пожежної служби. Ліквідація пожежі зайняла близько двох діб.

Товарний потяг, що складався із 73 цистерн з сирою нафтою, зійшов з рейок у Лак-Межантіку - місті з населенням близько шести тисяч осіб, розташованому за 250 кілометрів на схід від Монреаля, в ніч на суботу, 6 липня. Пожежа поширилася на житлові будинки. Було прийнято рішення про евакуацію всього населення міста.

За даними на неділю, 7 липня, підтверджена загибель п'яти людей унаслідок аварії поїзда і пожежі в Лак-Межантік. При цьому близько 40 жителів міста як і раніше числяться зниклими безвісти, і місцева влада побоюється, що список загиблих збільшуватиметься в міру розбору завалів, що утворилися на місці згорілих будівель, повідомляє «Lenta.ru».

Причини події поки не встановлені, проте повідомляється, що потяг, який зійшов з рейок, був некерованим. Напередодні аварії машиніст залишив склад у сусідньому від місця аварії містечку Нант і відправився спати в готель. Вранці його повинен був змінити інший машиніст. З невідомої причини, у складу відключилися гальма, і він поїхав у бік Лак-Межантік.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

413