Президент Єгипту Мухаммед Мурсі відкинув ультиматуми, висунуті йому опозицією і вищим армійським командуванням від імені народу Єгипту, які наказували йому протягом 48 годин піти у відставку.

Політик підтвердив, що буде керуватися власним планом національного примирення і не стане звертати увагу на гучні заяви, які «лише посилюють ворожнечу між громадянами».

Мурсі назвав демократичну форму правління головним завоюванням революції 2011 року, в ході якої було повалено диктатора Хосні Мубарака. Чинний Президент Єгипту підкреслив, що відступати від цих завоювань не можна ні за яких умов.

Раніше представники опозиційного «Національного фронту порятунку» заявили, що не мають наміру вступати в переговори з Мурсі в будь-якій формі, оскільки для них він більше не є легітимним лідером.

Тим часом «Ісламський альянс Єгипту», куди входить і правляча організація «Брати-мусульмани», звинуватив армію в атаці на законну владу, закликавши своїх прихильників вийти на вулиці.

Раніше стало відомо про напади на будинки і офіси «Братів-мусульман», в яких брали участь сили безпеки країни. Крім того, слідом за армією про свій перехід на бік протестувальників на каїрській площі Тахрір заявила поліція.

Ряди міністрів, які подали у відставку у зв'язку з критичним становищем чинної влади Єгипту, продовжують поповнюватися: за повідомленням Al Jazeera, про складення повноважень заявив глава МЗС Мухаммед Камель Амр. Раніше 11 членів кабінету міністрів подали прохання про відставку, однак жодне з них не було задоволено.

Як раніше повідомляв ForUm, МЗС України попередило про погіршення ситуації з безпекою в Єгипті, закликавши співвітчизників утриматися від поїздок до африканської держави у зв'язку з масовими акціями протесту. Йшлося про Північний Синай, а також міста Каїр, Александрія, Асьют, Ісмаїлія, Порт-Саїд і Суець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141