Міністр закордонних справ Бразилії Антоніо де Агіар Патріота 3 липня відвідає з робочим візитом Україну для зустрічі з чинним головою Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністром закордонних справ Леонідом Кожарою.

Про це йдеться в повідомленні департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ.

«Міністри обговорять головні теми двостороннього порядку денного, серед яких виділяється Стратегічне партнерство «Бразилія - ​​Україна», розпочате у 2009 році. Партнерство реалізується через важливі проекти в таких сферах, як охорона здоров'я та космічна співпраця. Бінаціональна компанія Алкaнтара Циклон Спейс розробляє ракетоносій Циклон-4 для його запуску з Центру Алкaнтара, штат Мараняо», - йдеться в повідомленні.

Також під час зустрічі міністри обговорять можливості поглиблення двосторонніх відносин у таких сферах як освіта та енергетика, повідомляють «Українські новини».

Крім того, обговорюватимуться теми, що стосуються міжнародного політичного порядку денного, а саме: ситуація на Балканах і захист цивільного населення в конфліктних ситуаціях, мирний процес на Близькому Сході і реформа організацій глобального управління.

У повідомленні також говориться, що торгівля між двома країнами у 2012 році перевищила обсяг 1 млрд доларів США. При цьому обсяги прямих іноземних інвестицій з України до Бразилії у 2012 році склали 46 млн доларів.

Президент Бразилії Ділма Руссефф має намір відвідати Україну для зустрічей із владою у 2013 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213