Сьогодні Шевченківський районний суд Києва продовжить розгляд справи про побиття журналістів Ольги Сніцарчук і Влада Соделя у Києві 18 травня під час виконання ними професійних обов'язків, передає радіо «Свобода».

Нагадаємо, у червні прокуратура Шевченківського району Києва затвердила і направила до суду обвинувальний акт щодо 20-річного Вадима Тітушка, підозрюваного у хуліганських діях і умисному перешкоджанні діяльності журналістів під час масових заходів.

Нагадаємо, Шевченківським райуправлінням міліції у зв'язку з подіями 18 травня у центрі Києва розслідується кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК України «Хуліганство» та ч.1 ст.171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Під час акції опозиції 18 травня молоді люди почали бійку, у якій потерпіли журналіст «5 каналу» Ольга Сніцарчук і фотограф газети «Комерсант-Україна» Влад Содель.

За підозрою у нападі затримали Вадима Тітушка. 22 травня суд відпустив його під заставу та підписку про невиїзд.

Тим часом, у Партії регіонів вважають, що документальних доказів побиття журналістів у Києві нема. Про це під час поїздки до Дніпропетровська заявила перший заступник глави парламентського комітету з питань свободи слова, народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199