Трохи менше половини населення України вважають, що вступ до Європейського Союзу має бути пріоритетним інтеграційним напрямом країни. Про це свідчать дані дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, передає кореспондент ForUm'у.

Так, 42% опитаних вважають вступ до ЄС головною перспективою країни. При цьому 31% респондентів підтримує вступ до Митного союзу.

Крім того, згідно з даними дослідження, 13,5% опитаних вважають, що Україні не слід приєднуватися ні до ЄС, ні до МС.

Також у дослідженні зазначається, що вступ до ЄС підтримує в основному молодь. Так, серед опитаних віком від 18 до 30 років за європейський напрям висловилися 54% респондентів.

А серед громадян віком 60 років і старше переважає підтримка вступу у МС - 45%.

Крім того, вступ до ЄС найбільше підтримують на заході України - 72% респондентів. Також висока підтримка євроінтеграції спостерігається і в центрі - 49%.

А от на півдні та сході України традиційно більше прихильників вступу до МС - 49% і 50% відповідно.

Дослідження було проведене з 17 по 20 травня, в ході нього було опитано 2010 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах країни. Теоретична похибка становить 2,3%.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що Україна виконає всі необхідні умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245