Національна стратегія щодо наркотиків (до 2020 року) може бути прийнята Кабінетом Міністрів вже найближчим часом. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу заявив голова Держслужби України з контролю за наркотиками Володимир Тимошенко.

«Ми минулого тижня, у четвер, передали Стратегію до Кабінету Міністрів. Це досить великий документ», - сказав він і додав, що як правило уряд виносить документи на розгляд засідання Кабміну протягом двох тижнів після їх внесення.

Тимошенко також пояснив, чому так довго Нацстратегія не видавалася на розгляд Кабміну. За його словами, дуже багато часу зайняло її узгодження з різними міністерствами та відомствами. «Кажуть, чому так довго, а тому що ми не йшли на поступки, ми відстоювали новації і погляди. Якби ми цього не робили, то стратегію перетворили б на інваліда. Нам дуже довго довелося пояснювати гуманізм у підходах», - заявив Тимошенко.

Він підкреслив, що в усьому світі проблемою наркотиків та наркозалежних людей займаються не лише правоохоронці і міністерства охорони здоров'я, а й інші відомства, зокрема соціальні службовці та відповідні міністерства.

Як раніше повідомляв ForUm, вживання наркотиків у молодіжному середовищі стає менш популярним, таку позитивну тенденцію відмітили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217