Поточний рік стане визначальним для України в ухваленні рішення про участь чи неучасть у Митному союзі Росії, Білорусі та Казахстану. Про це заявив глава Євразійської економічної комісії Віктор Христенко в інтерв'ю телеканалу «Росія 24».

«Я думаю, що 2013 рік буде вирішальним або визначальним у цій розвилці. Єдине, що точно можна сказати, що визначатися доведеться, тому що в сьогоднішньому світі розраховувати, що ти будеш почутий, можна тільки тоді, коли ти є членом якої-небудь групи, сильної структури», - сказав Христенко, повідомляє «УНІАН».

Він нагадав, що Україна - одна з країн, якій ще належить зробити свій вибір щодо позиціонування в інтеграційних структурах, зокрема, приєднуватися чи ні до Митного союзу.

Нагадаємо, 31 травня прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали в Мінську меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і нашою країною.

Україна може приєднатися до більшості документів, які регламентують роботу Митного союзу і Єдиного економічного простору (ЄЕП).

У той же час Україна планує підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214