Найбільший дохід серед мерів українських міст в 2012 році отримав градоначальник Харкова Геннадій Кернес - 16,3 млн грн. При цьому офіційно житла у нього немає. Найбільшу зарплату серед мерів отримує градоначальник Сімферополя Віктор Агєєв, найменшу - мер Одеси Олексій Костусєв.

Декларації про доходи і про майно мерів були зібрані і проаналізовані Центром політичних студій та аналітики. Презентація декларацій відбулася сьогодні в ході загальнонаціональної моніторингової кампанії «Декларації без декорацій», повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

За даними центру, із 25 мерів обласних центрів свої декларації відкрили 22, закритими залишилися декларації мерів Запоріжжя, Херсона та Чернігова. Так, найбільшу зарплату в 2012 році отримав мер Сімферополя Віктор Агєєв - 261,7 тис грн. За ним слідує мер Сум Геннадій Мінаєв - 217,6 тис грн. і мер Луганська Сергій Кравченко - 210,6 тис грн. Найменша річна зарплата - у одеського мера Олексія Костусєва - 83 тис грн.

У той же час, кажучи про найбільший сукупний дохід, найбільше в 2012 році заробив Кернес, далі йдуть мер Луцька Микола Романюк - 10 млн грн. та мер Одеси Костусєв - 1 млн грн.

Серед мерів, які, відповідно до декларацій, живуть тільки на зарплату, - міський голова Львова Андрій Садовий (88132 грн.), колишній мер Черкас Сергій Одарич (90023 грн.), в.о. мера Чернівців Віталій Михайлишин (крім річної зарплати в 92 563 грн. отримав ще 9745 грн. матеріальної допомоги). Крім нього, матеріальну допомогу в 2012 році отримували мери Ужгорода, Тернополя, Кіровограда та Івано-Франківська.

Члени родини мера Полтави Олександра Мамая задекларували у 36 разів більший сукупний дохід порівняно з доходами самого градоначальника. У 42 рази більше заробила родина львівського мера Садового, ніж він сам.

Мери Ужгорода та Харкова при цьому не мають офіційно ніякої житлової площі.

Кернес задекларував два автомобілі, рахунок у банку і цінні папери, але ні землі, ні іншого нерухомого майна у нього, за декларацією, немає. Найбільше автомобілів - у мера Полтави та його сім'ї - 8, але самому Мамаю з них належить тільки вантажівка 1992 року випуску.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233