Президент України Віктор Янукович поки не може помилувати Юлію Тимошенко. Про це журналістам на брифінгу повідомив голова парламентської фракції Партії Регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент ForUm'у.

«Рішення, яке знаходиться в юридичній площині, в кабінеті у Президента прийматися не можуть. Є відповіді на питання, і є два напрями. Перше: якщо брати наше законодавство, якщо Тимошенко звертається або за неї звертаються, як ми це бачили у Луценка, то може бути використаний інструмент помилування. Але, на жаль, у рамках існуючого законодавства Президент не може використовувати цей механізм, оскільки є певні грошові питання, пов'язані з державним бюджетом», - зазначив Єфремов.

Глава фракції ПР нагадав, що в одній зі справ, «структура, якою керувала Тимошенко, винна 405 мільйонів, плюс приблизно, по-моєму, 60 мільйонів ще до Держбюджету податків повинні заплатити, це прямі збитки держави, які понесе держбюджет, у зв'язку з розрахунками з Російською Федерацією (за газ - Ред.) за напрацюваннями її фірми». Єфремов вважає, що Тимошенко повинна сплатити ці гроші державі.

«Президент не може з даного питання прийняти вольове рішення, вирішити його позитивно і тим самим сказати людям, що «я пробачив борг у 405 мільйонів». Це не в його повноваженнях», - заявив депутат.

У той же час Єфремов зазначив, що питання Тимошенко вивчається юристами на предмет його рішення. «Якщо варіант буде знайдено, Президент говорить, що готовий розглянути будь-який варіант, треба надати відповідне рішення з даного питання. У нього не стоїть якась однозначна мета з даного питання, і я думаю, що Яценюк це відчув. І якщо ви запитаєте у нього, і він чесна людина, він скаже вам те ж, що сказав вам я», - зазначив Єфремов.

Нагадаємо, 19 червня в Адміністрації Президента відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з лідерами парламентських фракцій. Опозицію представляв лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163