Державна пенітенціарна служба України повідомляє, що наразі до засудженої Юлії Тимошенко прибула її захисник і донька Євгенія Тимошенко. Про це повідомляється на сайті служби.

Згідно з повідомленням, Тимошенко була проінформована про наміри її доньки щодо побачення, і співробітники колонії запропонували засудженій пройти в кімнату побачень. Однак засуджена заявила про те, що не бажає переходити в іншу кімнату, яка знаходиться на відстані декількох метрів від палати, де зараз перебуває Тимошенко.

«Розуміючи мету таких заяв (яка полягає у тому, щоб згодом публічно і безпідставно звинуватити співробітників виправної колонії в нібито перешкоджанні побачення) керівництво колонії в порядку винятку дозволило захисниці провести зустріч із засудженою безпосередньо в медичній палаті», - наголошується в повідомленні.

Як підкреслюють в службі, таке рішення було прийнято «без усяких на це об'єктивних причин і тільки з метою не допустити поширення неправдивих звинувачень на адресу пенітенціарного відомства». У службі вважають, що засуджена та її захисники останнім часом діють за сценарієм «зірвати проведення зустрічі, а далі звинувачувати в цьому колонію».

Як наголошується в повідомленні, згідно з відомчою інструкцією з організації короткострокових побачень, жоден засуджений в Україні не має права проводити побачення там, де заманеться.

Керівництво колонії прийняло таке рішення, щоб не допустити провокації на цю тему, йдеться в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377