Україна повинна захистити свої міста та господарські об'єкти від «великої води». Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«20-25 червня в українській частині басейну Дунаю очікується прихід «великої води» з центральноєвропейських країн. Може бути підйом води до метра вісімдесяти сантиметрів. Всі ми свідки, що сусідні країни не скрізь впоралися з екстремальним підйомом води. А ми повинні захистити наші населені пункти та господарські об'єкти», - сказав Азаров.

Також прем'єр нагадав, що такі рівні води, які очікуються, наші гідроспоруди вже витримували.

«Але знову необхідно все, що потрібно, зміцнити, заготовити матеріали і техніку, профінансувати всі необхідні роботи. Ще два тижні приблизно є. Доручаю віце-прем'єр-міністру Вілкулу, голові Держслужби з надзвичайних ситуацій Болотських і главі Держагентства водних ресурсів Сташук особисто, з виїздом на місце, контролювати ситуацію», - доручив прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул повідомляв, що гідротехнічні споруди української ділянки Дунаю готові до прийому великої кількості води.

Українські рятувальні служби прогнозують, що в країні «великої води» і масових підтоплень не буде, але при цьому вони готуються до попередження локальних можливих надзвичайних ситуацій.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252