Збиток від повеней у Німеччині, які тривають вже другий тиждень, може скласти до 12 мільярдів євро, підрахувало міжнародне рейтингове агентство Fitch.

За підрахунками фахівців, збитки, завдані повенями, може скласти до 12 мільярдів євро, з яких від 2,5 до 3 мільярдів повинні будуть покрити страхові компанії. Таким чином, стихійне лихо обійдеться страховій галузі Німеччини майже вдвічі дорожче, ніж повінь 2002 року, коли сума страхових виплат склала близько 1,8 мільярда євро.

Повінь, яка триває на Ельбі вже другий тиждень і стала рекордною за силою для цілої низки регіонів, у понеділок «дісталася» до півночі країни. На землі Шлезвіг-Гольштейн у понеділок вранці підвищення води в Ельбі до четвертого, вищого, рівня було зафіксовано на вимірювальному посту поруч з містом Лауенбург. Тут були евакуйовані близько 200 людей, повідомляє РІА «Новости».

Повені, викликані зливами, почалися близько двох тижнів тому в Чехії. Їх жертвами стали, щонайменше, 15 людей по всій Європі. Майже на всій території Чехії було введено надзвичайний стан. У Німеччині найбільше постраждали Баварія, Саксонія, Баден-Вюртемберг і Тюрінгія. На заході Австрії ускладнено залізничне і автомобільне сполучення, сотні жителів евакуйовані, тисячі людей беруть участь у ліквідації наслідків повені.

Як повідомляв ForUm, громадян України серед постраждалих внаслідок повеней в Австрії, Німеччині та Чехії немає.

Українські рятувальні служби прогнозують, що в країні великої води та масових підтоплень не буде, але при цьому вони готуються до попередження локальних можливих надзвичайних ситуацій.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234