Японець Дзіроемон Кімура, внесений до Книги рекордів Гіннесса як найстаріший житель Землі, помер у віці 116 років. Смерть Кімури, як повідомляється, настала від природних причин.
 
Кімура, що народився 19 квітня 1897 року, отримав звання найстарішої в світі людини і найстарішої з людей, які коли-небудь жили на Землі, ще 28 грудня 2012 року, коли йому виповнилося 115 років і 253 дні. Попереднє досягнення в довгожительстві належало Крістіан Мортесен, уродженці Данії, яка емігрувала до США і померла у 1998 році.
 

Після смерті Кімури звання найстарішої в світі людини, за версією Книги рекордів Гіннесса, перейшло до іншої жительки Японії - Місао Окаві, яка відзначила у березні 115-річчя. Вона також є найстарішою з жінок, які зараз живуть.

До Книги рекордів Гіннесса включаються лише ті довгожителі, які можуть підтвердити свій вік документально. При цьому неодноразово повідомлялося про людей, чий вік перевищує офіційно зафіксовані рекорди довголіття, однак у їхньому випадку відсутні документи, здатні підтвердити заявлені дати народження.

Протягом 40 років Кімура працював у поштовому відділенні, а після виходу на пенсію займався фермерством до 90 років. Він виховав сімох дітей, ставши дідом для 14 онуків, 25 правнуків і 14 праправнуків. Крім Кімури в Кетанго з населенням близько 60 тисяч чоловік вікову позначку в 100 років переступили 94 людини, що спонукало вчених запустити проект з дослідження способу життя довгожителів у даному районі.

За матеріалами: «Associated Press», «Lenta.ru», РІА «Новости».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

346