Міністерство закордонних справ України продовжує рекомендувати громадянам України утриматися від перебування в центрі Стамбула, насамперед у районі площі Таксим, пішохідної вулиці Істікляль, районі Бешикташ і площах, вулицях і кварталах, суміжних із зазначеними об'єктами.

Про це повідомив на брифінгу в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

За його словами, під час акцій протесту у Туреччині не зафіксовано випадків насильства або нетолерантного ставлення до іноземців, у тому числі до громадян України. У Стамбулі та інших містах, де протягом вихідних проходили акції протесту, безперебійно працює туристична, транспортна та інша необхідна суспільна інфраструктура. На даний момент певну загрозу для безпеки і здоров'я громадян може представляти безпосередню участь або випадкове перебування в епіцентрах сутичок демонстрантів з поліцією, повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, в Туреччині вже два тижні тривають антиурядові демонстрації, які почалися в Стамбулі з мітингу на захист парку Гезі в центрі міста. Демонстранти виступають проти ісламізації Туреччини та звинувачують владу в тому, що вона втручається в життя простих громадян.

Сьогодні вранці поліцейський спецназ розігнав демонстрантів на площі Таксим у центрі Стамбула. Правоохоронці застосували проти учасників протесту водяні гармати та сльозогінний газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290