У найближчі дні провідні аеропорти будуть паралізовані через страйки авіадиспетчерів.

Зокрема, сьогодні авіадиспетчери у Франції починають триденний страйк на знак протесту проти намірів Європейського Союзу створити єдиний європейський авіапростір. У середу до страйку приєднаються відповідні профспілки Австрії, Бельгії, Франції, Болгарії, Угорщини, Італії, Португалії, Іспанії, Великобританії та Словаччини.

Як наголошується, страйк диспетчерів позначиться на роботі багатьох аеропортів. Зокрема, починаючи з вівторка, через страйк буде порушена робота аеропортів Парижа, Ліона, Ніцци, Марселя, Тулузи і Бордо, повідомляє «ВВС».

У зв'язку з очікуваними проблемами в авіасполученні перевізників попросили вдвічі зменшити кількість рейсів, що обслуговують найбільші французькі міста.

Кілька авіакомпаній, серед яких Easyjet, Lufthansa, Ryanair і British Airways, заявили, що страйк порушить їхню роботу.

Як наголошується, єврокомісія, яка готує зміни щодо регулювання авіапростору в ЄС, хоче централізувати контроль за авіапотоком. Вона стверджує, що таким чином зможе втричі збільшити пропускну здатність регіону, скоротити витрати і зменшити затримки. Згідно з планом, багато національних систем контролю авіаруху зіллються у дев'ять об'єднань, а плануванням маршрутів буде займатися новий європейський орган.

Диспетчери стверджують, що проект позначиться на безпеці перельотів і на їхніх умовах роботи. Французькі профспілки називають це наступом на сектор і кроком у напрямі приватизації.

У квітні ініціативу Єврокомісії розкритикувала Європейська федерація працівників транспорту, яка назвала її «нескінченним процесом лібералізації, дерегулювання і скорочення витрат».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

352