Чинний голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі, міністр закордонних справ Леонід Кожара підкреслює необхідність розробки нових механізмів для протидії торгівлі людьми. Про це він сказав на конференції високого рівня «Посилення ролі ОБСЄ у протидії торгівлі людьми».

Кожара заявив, що торгівля людьми є злочином, який приносить величезний прибуток, і у зв'язку з цим закликав усі країни-члени ОБСЄ посилити роботу з протидії торгівлі людьми, повідомляють «Українські новини».

«Механізми протидії залишаються все ще неадекватними, незважаючи на бажання країн-членів ОБСЄ проводити ефективну роботу проти торгівлі людьми», - сказав Кожара.

Зокрема, він підкреслив, що має бути доопрацьований існуючий план дій ОБСЄ щодо запобігання торгівлі людьми (прийнятий у 2003 році), оскільки з'явилися нові форми торгівлі людьми, невідомі 10 років тому.

Відповідно до цього протидія торгівлі людьми має стосуватися всіх її різновидів.

Як раніше повідомляв ForUm, начальник управління нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ Антон Столітній заявив, що в Україні від злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми, постраждало 147 осіб, із яких 81 жінка, 59 чоловіків, 2 неповнолітніх та 5 малолітніх осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268