Європейська комісія високо оцінює ініціативу України запровадити контроль за трансферним ціноутворенням і готова поглиблювати співпрацю та обмін досвідом у сфері боротьби з податковим шахрайством й мінімізацією податків. Як повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів України, про це повідомив комісар ЄС з оподаткування і митного союзу, аудиту та боротьби з шахрайством Альгірдас Шемета під час зустрічі з українською делегацією на чолі з міністром доходів і зборів Олександром Клименком у Брюсселі 6 червня.

Згідно з повідомленням, під час зустрічі єврокомісар також високо оцінив впровадження в Україні можливості відшкодування ПДВ в автоматичному режимі, нової системи оподаткування підакцизних товарів, а також звернув увагу на необхідність якісної імплементації Плану дій з реалізації Рамкової стратегії митного співробітництва.

Зі свого боку, Клименко підкреслив важливість поглиблення співпраці між Україною та ЄС у протидії податковому шахрайству, а також запевнив єврочиновника, що Україна приділяє значну увагу пріоритетам реформ, передбачених Угодою про асоціацію Україна-ЄС.

«Ми розуміємо порядок денний Асоціації як практичний інструмент взаємодії, спрямований на закріплення нової якості співпраці. Ще до набуття чинності Угоди про асоціацію ми заявляємо про готовність взаємодіяти за тими принципами, на яких побудований цей історично важливий документ. Крім цього, ми виступаємо за повне виконання Плану дій Рамкової стратегії митного співробітництва, який передбачає боротьбу з шахрайством, діалог у сфері запобігання незаконної торгівлі, у т.ч. підакцизної продукції, обмін досвідом та інформацією. Україна зацікавлена ​​в тому, щоб повною мірою реалізувати потенціал поглибленого співробітництва з ЄС», - підкреслив міністр під час зустрічі.

Нагадаємо, 6-7 червня 2013 року за запрошенням Європейської Комісії з робочим візитом у Брюсселі перебуває делегація Міністерства доходів і зборів України на чолі з міністром Олександром Клименком. Під час візиту заплановано низку зустрічей з представниками Європейської комісії, Всесвітньої митної організації та інших авторитетних європейських інституцій.


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217