Президент України Віктор Янукович сподівається на ефективність роботи міжурядової українсько-сербської комісії, п'яте засідання якої відбулося у квітні у Белграді.

«Сподіваємося, що створена міжурядова комісія буде ефективно працювати», - сказав Глава держави під час зустрічі з прем'єр-міністром, міністром внутрішніх справ Республіки Сербія Івіцею Дачичем у Белграді, повідомили ForUm'у у прес-службі Президента.

Янукович назвав недоліком відсутність активного діалогу між країнами. Він нагадав, що нинішній візит є першим офіційним візитом Президента України до Сербії. «Це був недолік, що ми до цих пір не посилювали наші взаємини», - сказав Глава держави.

На його переконання, українсько-сербський бізнес-форум, який відбудеться в Белграді, підтверджує бажання обох країн до співпраці.

«Ми з Вами разом дамо сигнал бізнесу, який буде поштовхом до активізації», - зазначив Президент.

Він також повідомив, що в Україні очікують на візит прем'єр-міністра Сербії восени. «Сподіваюся, що активізація відносин на високому рівні буде значно піднімати рівень співпраці», - підкреслив Янукович.

У свою чергу, прем'єр-міністр Сербії Івіца Дачич зазначив, що двом державам важливо і надалі розвивати політичні, економічні та культурні відносини. «Я отримав запрошення відвідати Україну і зроблю це, щоб надати черговий імпульс відносинам України та Сербії», - сказав він.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович перебуває з офіційним візитом у Республіці Сербія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189