Київська міська державна адміністрація оголосила надзвичайну ситуацію регіонального рівня на території схилів Дніпра від Володимирської гірки до ландшафтного парку у Печерському районі.

Як повідомляє кореспондент ForUm'у, з відповідною пропозицією виступив сьогодні у ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА начальник управління надзвичайних ситуацій Києва Сергій Рюмшин.

За його словами, у Києві на даний момент налічується 120 зсувонебезпечних територій.

46 у цьому році дуже серйозно активізувалися, а 10 із них вже був присвоєний статус надзвичайно ситуації регіонального рівня.

«Я пропоную членам комісії крім цих 10 визначити надзвичайною ситуацію, що сталася на окремих ділянках на схилах Дніпра до Ландшафтного парку у Печерському районі», - сказав він.

Це рішення підтримали члени комісії, таким чином, НС регіонального рівня у зв'язку із загрозою зсувів оголошена на 11 об'єктах.

Так, раніше такий статус був присвоєний ділянкам на вул.Адмірала Ушакова, Квітки-Основ'яненка, Академіка Кащенка, Навчальному пров., вул. Локомотивної, на перехресті вулиць Провідникової та Радісної, а також на схилах біля озера Глинка, Печерської гори, Фролівської гори, Олександрівської клінічної лікарні, вул.Петровської.

У свою чергу, головний гідролог комунального підприємства «Спеціалізоване управління протизсувних робіт» Василь Боковий запропонував внести до цього переліку схил, на якому розташована психіатрична лікарня №1 ім.Павлова на вул. Фрунзе, 103.

Це питання внесене на розгляд комісії.

Нагадаємо, 23 травня у Києві сталася надзвичайна пригода - на вулиці Петровській (поруч з Глибочицькою) стався зсув.

Голова КМДА Олександр Попов заявив, що Київ має намір наполягати на допомозі держбюджету у вирішенні питання із зсувами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

853