КНДР запропонувала Південній Кореї провести офіційні переговори на урядовому рівні щодо відновлення економічного співробітництва.

У заяві Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК) говориться, що в разі прийняття пропозиції про переговори Пхеньян готовий відновити лінії зв'язку з Сеулом, які були відключені після загострення ситуації на Корейському півострові.

Ситуація на Корейському півострові загострилася у березні цього року після початку широкомасштабних військових навчань США і Південної Кореї в районі Корейського півострова. Влада КНДР заявила, що у разі військової провокації дасть відповідь за «законами воєнного часу». Північнокорейське керівництво також закрило спільну корейську індустріальну зону Кесон, де працювали близько 900 південнокорейських співробітників і 53 тисячі громадян КНДР.

Робота в Кесоні була перервана у квітні при ескалації конфлікту сусідів по 38-й паралелі після того, як КНДР провела третє випробування ядерного заряду, передає РІА «Новини».

Промислова зона Кесон - це спеціальний адміністративний регіон у КНДР, відділений від міста Кесон у 2002 році і розташований неподалік від демілітаризованої зони. У ньому знаходяться близько 120 підприємств.

Кесон є одним з основних джерел доходу для КНДР (за даними Сеула, 2 млрд доларів щорічно) і ситуація там, за словами аналітиків, є свого роду барометром відносин між двома Кореями.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274