Прес-секретар Президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів (МРГ) Дарина Чепак запропонувала в рамках програми «Відкрита розмова» обмінятися досвідом роботи журналістів і правоохоронців під час масових акцій з точки зору безпеки працівників ЗМІ. Як повідомляє прес-служба Президента України, до розробки такого заходу планується залучити іноземних експертів у медіасфері, а також представників ОБСЄ та інших міжнародних організацій.

Згідно з повідомленням, Чепак запропонувала запросити на цей захід всі зацікавлені громадські організації та професійні об'єднання, а також постраждалих журналістів. «Я б запропонувала зробити окрему нараду, куди запросити міжнародних журналістів, Ольгу Сніцарчук і Влада Соделя, уповноважених осіб від правоохоронних органів», - зазначила вона.

За словами Чепак, Комітет оперативного реагування на інциденти за участю журналістів тримає під контролем процес розслідування подій, що сталися 18 травня в Києві, з дня інциденту. Разом з тим, вона підкреслила важливість системних заходів для недопущення таких ситуацій у майбутньому.

Учасники робочої групи домовилися зібрати пропозиції найближчим часом і від імені МРГ запросити міжнародних експертів. Чепак також підтримала ініціативи щодо співпраці представників ЗМІ з силовими структурами під час масових суспільно-політичних акцій, і відновлення тематичних тренінгів як для журналістів, так і для правоохоронців.

Як повідомляв ForUm вчора, 15 співробітників міліції притягнуто до дисциплінарної відповідальності після службової перевірки щодо подій на масових акціях 18 травня у справі про побиття працівників ЗМІ Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261