Україна не йде до Митного союзу, тому Меморандум про поглиблення взаємодії з Євразійською економічною комісією не потребує ратифікації у Верховній Раді. Про це сказав голова ВР Володимир Рибак, відповідаючи на запитання журналістів після Погоджувальної ради парламенту.

«Ми не йдемо в Митний союз. Якби ми йшли до Митного союзу, то тоді б це був документ, який потрібно було б ратифікувати у ВР», - сказав Рибак.

Він зазначив, що це лише «наміри» України, і Україна буде дивитися зсередини, як працює Митний союз.

У той же час Рибак нагадав, що «у нас є підготовлена угода, яка в листопаді розглядатиметься - про Асоціацію з Європейським Союзом», повідомляє «УНІАН».

«І коли ви почитаєте звернення та подання Президента до Верховної Ради, - там написано, що для України головне питання - це євроінтеграція», - сказав спікер.

Нагадаємо, 31 травня в Мінську прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і Україною. Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК і отримати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі з 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274