Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не розуміє, чому деякі опозиційні сили піднімають паніку через питання отримання Україною статусу спостерігача у Митному союзі. Як передає кореспондент ForUm’ у, про це він заявив у ході погоджувальної ради Верховної Ради України.

«Шановні колеги, у нас більше половини товарообігу зав'язано на Російську Федерацію, на Митний союз. І ви хочете кинути, залишити наші підприємства, щоб вони не були там представлені?! У чому паніка навколо цього питання? Ми що, десь поступилися суверенітетом, ми що, якісь повноваження державні туди передали?! Ні!», - обурився Єфремов.

Регіонал наголосив, що статус спостерігача дозволить Україні правильно планувати свої економічні дії.

Він також підкреслив, що Україна не збирається віддавати державні повноваження або суверенітет Європейському Союзу. «Давайте приймемо закон, яким ми повністю віддамо повноваження, суверенітет нашої держави Європейському Союзу? Шановні колеги, ви радилися з людьми, Конституцію нашу до кінця почитали? Для прийняття таких рішень для початку треба змінити Конституцію… Ви ж депутати! Ви ж повинні розуміти!», - заявив Єфремов.

Як раніше повідомляв ForUm, 31 травня ц.р. прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали у Мінську меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і Україною.

22 травня Кабінет Міністрів схвалив меморандум про статус України у МС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190