За попередніми даними територіальних виборчкомів, на місцевих виборах в містах Алчевськ (Луганська обл.) і Васильків (Київська обл.) перемогли кандидати від Партії регіонів.

Зокрема, в Алчевську на позачергових виборах міського голови переміг кандидат від Парії регіонів Володимир Косюга, повідомив голова міської виборчої комісії Анатолій Тертичний. Зокрема, він зазначив, що при явці 22,34% найбільше число голосів отримав кандидат від ПР Косюга.

За словами Тертичного, згідно із затвердженим виборчкомом протоколом, за Косюгу проголосували 50,95% виборців, за Олександра Бебешка (КПУ) - 16,13%, проти всіх - 8,11%. Кандидат від ПСПУ Микола Бойко отримав 7,78% голосів, Віталій Серпокрилов («УДАР») - 6,90%, Валерій Філатов («Громадянська позиція») - 6,0%, Михайло Васильченко (Союз лівих сил) - 2,16 %.

За даними голови територіальної виборчої комісії Василькова Наталії Маркової, у Василькові на виборах мера перемогу здобув висуванець від Партії регіонів Володимир Сабадаш.

«Згідно з остаточним підрахунком голосів, перемогу здобув представник Партії регіонів Володимир Сабадаш. За нього проголосували 3 402 виборця. Друге місце зайняв опозиціонер Сергій Сабов, за якого віддали свої голоси 3 157 виборців. Третім у виборчій гонці став висуванець партії «Єдність» Валерій Попович з 2954 голосами», - констатувала Маркова.

У цілому, за її словами, на виборчі дільниці прийшли 11 488 жителів міста із 33 197, які мали право брати участь у голосуванні. Недійсними визнано 487 бюлетенів. Відповідаючи на запитання про можливе оскарження результатів виборів у судах, голова ТВК зазначила: «Опозиція визнала свою поразку. У нас відбулися найбільш прозорі вибори».

Як повідомляв ForUm, 2 червня у 117 населених пунктах України відбулися позачергові вибори сільських, селищних та міських голів.

За матеріалами «УНІАН», «Укрінформ»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248