Міліція звертається до представників ЗМІ та інших громадян з проханням надати відеоматеріали, які можуть стосуватися кримінальних проваджень за фактами перешкоджання законній професійній діяльності журналіста та хуліганства, що були в центрі Києва 18 травня, повідомляє ВЗГ ГУ МВС у столиці.

У міліції нагадали, що 18 травня слідчим відділом Шевченківського райуправління столичної міліції було розпочато 2 кримінальні провадження: за ч.1 статті 171 та ч.2 статті 296 Кримінального Кодексу.

«У рамках розслідування цих кримінальних проваджень був затриманий житель Київської області 1993 року народження. Слідчим відділом Шевченківського райуправління столичної міліції йому було оголошено про підозру. Щодо підозрюваного Шевченківський районний суд міста обрав запобіжний захід у вигляді грошової застави», - йдеться в повідомленні.

«Звертаємося до представників засобів масової інформації та інших громадян з проханням надати всі відеоматеріали, які можуть стосуватися вищезазначених кримінальних проваджень: як ті, які вже були оприлюднені, так і робоче відео, що було знято операторами під час подій 18 травня, в повному обсязі» , - підкреслили в главку.

Як раніше повідомляв ForUm, 22 травня суд випустив Вадима Тітушка, який напав на журналістів у день політичних мітингів у центрі Києва, під заставу.

Нагадаємо, виступаючи з трибуни Верховної Ради, міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявив, що особу людини, яка напала на журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук 18 травня в Києві, встановлено ​​і за фактом проведення розслідування слідчим на підставі отриманих доказів «умисне легке тілесне ушкодження» (ст.125 ч.1 КК) перекваліфіковано у «хуліганство» (ст.296 чт.2 КК).

Нагадаємо, 18 травня журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і фотографа Влада Соделя побили невідомі молодики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

723