Президент України Віктор Янукович у Дніпропетровську взяв участь у церемонії закладення капсули спортивно-розважальної арени для проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу, повідомляє прес-служба Глави держави.

Президент зазначив, що нинішній рік, як і минулий, є показовим для України у питаннях спорту.

«Ми успішно провели Євро-2012, показали успішні результати на Олімпіаді у Лондоні та на Паралімпійських іграх. 2013-й також є своєрідним іспитом для України, оскільки цього року наша держава прийматиме Чемпіонат світу з художньої гімнастики, Чемпіонат Європи серед юнаків з легкої атлетики та Чемпіонат Європи серед юнаків з баскетболу», - сказав Янукович.

«Це своєрідний іспит і підготовка до Євробаскету в 2015 році», - підкреслив Президент.

Як повідомив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, вже передбачено фінансування всіх робіт зі спорудження спортивної арени. За його словами, завершення будівництва заплановане до кінця наступного року.

У 2015 році Україна прийматиме фінальний турнір чемпіонату Європи з баскетболу. Євробаскет-2015 пройде у шести містах України, у тому числі у Дніпропетровську. У рамках підготовки до Чемпіонату у місті буде побудована багатофункціональна спортивно-розважальна арена.

Структура арени дозволить проводити на ній тренування і змагання не тільки баскетболістам, а й трансформувати її під потреби в змаганнях з багатьох інших видів спорту. Після завершення чемпіонату вона стане тренувальним майданчиком для дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212