Український підхід до боротьби з корупцією поки є тільки гучною декларацією невиразних намірів, написав у себе в ЖЖ лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук, привівши як приклад закон РФ. З досвіду реальної, а не декларативної боротьби з корупцією «Про заборону окремим категоріям осіб відкривати і мати рахунки (вклади), зберігати готівкові грошові кошти та цінності в іноземних банках, розташованих за межами території Російської Федерації, володіти і (або) користуватися іноземними фінансовими інструментами», підписаний Володимиром Путіним, передає «РБК-Украина».

«Законом передбачено, що порушення заборони особою, його дружиною (чоловіком) та неповнолітніми дітьми тягне за собою, у відповідності з федеральними конституційними законами і федеральними законами, що визначають правовий статус відповідної особи, дострокове припинення повноважень члена Ради Федерації, депутата Державної думи, федерального судді, депутата законодавчого (представницького) органу державної влади суб'єкта Російської Федерації, а також звільнення з іншої посади у зв'язку з втратою довіри. Як кажуть, коментарі зайві», - написав Медведчук.

«На жаль, український підхід до боротьби з корупцією поки є тільки гучною декларацією невиразних намірів. Очевидно, що ніяке декларування доходів і майна, передбачене новими антикорупційними законами України, результатів не дасть, якщо збережеться можливість ховати «нажите непосильною працею» за межами країни», - резюмував політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351