Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що депутатську недоторканість не можна повністю скасовувати, незважаючи на часте зловживання своїми правами з боку депутатів. Про це він написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

За словами Азарова, у багатьох країнах світу діє норма про недоторканість членів парламенту. «Перш за все, вона вводиться для того, щоб парламент був потужним інструментом впливу громадськості на виконавчу владу, тобто імунітет дає можливість членам парламенту проводити розслідування, виступати з критичними зауваженнями на адресу чинної влади», - зазначив прем'єр.

«У нас склалася ситуація, коли цим імунітетом наші члени парламенту відверто зловживають. І ви, напевно, знаєте приклади того, як члени парламенту уникали кримінальної відповідальності. Тому це питання необхідно дуже серйозно зважити, і вирішувати його треба, виходячи з реальної сьогоднішньої ситуації. Багато в чому на хвилі популізму зараз існує така думка, що імунітет члена парламенту необхідно повністю скасувати. Це абсолютно неправильна думка», - підкреслив Азаров.

На його думку, замість цього Україні потрібен реальний інструмент представлення інтересів народу і контролю народних обранців за роботою виконавчої влади.

Нагадаємо, 14 травня опозиція відмовилася продовжити роботу над скасуванням депутатської недоторканості без скасування недоторканості Президента України і суддів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

947