У Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про право осіб, які утримуються у слідчих ізоляторах, на короткострокові виїзди у зв'язку зі смертю або тяжким захворюванням близького родича».

Як зазначив автор законопроекту, народний депутат України Олександр Фельдман, особи, які перебувають в умовах попереднього ув'язнення, відповідно до нині чинного законодавства, позбавлені можливості бути присутніми на похоронах близьких родичів або відвідувати тяжко хворих рідних.

Однак навіть окремі категорії ув'язнених, вже засуджених і таких, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі, таке право мають. Крім того, що це явно нелогічно і несправедливо, такий стан речей суперечить позиції Європейського суду з прав людини, вважає депутат.

Законопроектом пропонується встановити право на короткострокові виїзди за межі установ тимчасового утримання у зв'язку зі смертю або тяжким захворюванням близького родича для осіб, які перебувають в умовах попереднього ув'язнення, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

На відміну від права на побачення, яке може надаватися адміністрацією установи за письмовим дозволом слідчого або суду, право на короткострокові виїзди за межі слідчих ізоляторів пропонується надавати на підставі дозволу з боку начальника установи попереднього ув'язнення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306