Україна повинна брати активну участь у міжнародних кліматичних заходах, впроваджуючи енергозберігаючі екологічні технології, поступово озеленюючи економіку України і тим самим зберігаючи клімат стійким. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України, повідомляє прес-служба Мінекології.

«Під час моєї участі у четвертій Міністерській конференції - «Петерсберзький кліматичний діалог», на початку травня в Берліні, стало зрозуміло, що світова спільнота готова до укладення нової всеосяжної, глобальної, кліматичної угоди, яка би забезпечила участь країн усього світу у збереженні клімату постійним», - зазначив міністр.

Крім того, Проскуряков повідомив, що з 31 травня по 9 червня відбудеться офіційний візит делегації Міністерства екології та природних ресурсів України до Японії, у ході якого планується провести робочі зустрічі у рамках виконання Україною умов договору продажу одиниць встановленої кількості між Україною і Японією та іншими приватними компаніями, які спеціалізуються на технологіях з енергозбереження, поводження з відходами та інші. Планується відвідати ядерну електростанцію Фукусіма з метою обміну досвідом та налагодження тісної співпраці в рамках подолання наслідків Чорнобильської АЕС.

Заплановано провести зустрічі з високопоставленими представниками міністерств екології, економіки, промисловості та інфраструктури Японії, а також з керівництвом японської агентства з міжнародного співробітництва з метою обговорення можливості реалізації перспективних проектів у сфері охорони навколишнього середовища.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178