Зарплати працівникам бюджетної сфери у травні мають бути виплачені згідно з установленим з 1 січня 2013 року тарифним розрядом. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході селекторної наради заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

«27 березня уряд з ініціативи Мінсоцполітики прийняв рішення про застосування нового тарифного розряду - 852 грн. За інформацією Міністерства, багатьом представникам бюджетної сфери зарплати так і не були перераховані. У зв'язку з цим ми ставимо завдання під час виплати травневих заробітних плат врахувати всі перерахунки з 1 січня, і там, де вони не були збільшені по першому розрахунковому тарифу, збільшити і виплатити разом з травневою зарплатою», - заявила Королевська та додала, що це стосується 3,5 млн бюджетників.

Міністр підкреслила, що до кінця травня мають бути підбиті підсумки щодо цих виплат, а до 10 червня виконавці повинні відзвітувати Міністерству з цього питання.

Крім того, за її словами, Держінспекції з питань праці дано доручення провести перевірки щодо виконання поставленого завдання.

Як раніше повідомляв ForUm, з 1 січня 2013 року посадовий оклад працівника першого тарифного розряду встановлено в розмірі 852 гривні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

588