Україна і Угорщина розглядають питання поставок газу у реверсному режимі. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив на прес-конференції за результатами переговорів у Брюсселі з питань розвитку газового ринку України.

«Щодо угорського шляху у нас зараз розглядається питання. Воно у стадії розробки і стосується поставок різними компаніями. Але я хочу підкреслити, що будь-яка компанія, яка відповідає нормам нашого законодавства, має можливість укласти договори з компанією «Укртрансгаз» і закачати у наші сховища газ за реверсними постачаннями із Європи», - сказав він.

Він також нагадав, що з 15 травня буде запущений тестовий режим реверсних поставок газу зі Словаччиною. Також, за його словами, Україна вже отримує газ із території Польщі.

Нагадаємо, 30 березня глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що схеми, організовувані Україною щодо отримання газу в Європі, нагадують шахрайські.

Європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер заявляє про повну законність реверсних поставок газу із Європейського Союзу в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194