Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів забезпечити своєчасну підготовку і здійснення заходів з літнього оздоровлення та відпочинку дітей, насамперед дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, особливих умов для оздоровлення, повідомили в прес-службі Президента.

Згідно з дорученням, прем'єр-міністр Микола Азаров повинен здійснити координацію робіт з оздоровлення та відпочинку дітей, забезпечення їх якісними харчовими продуктами і лікарськими засобами, здійснити державний санітарно-епідеміологічний нагляд у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Крім того, чиновники повинні вжити заходів щодо збереження та розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, поліпшення їх матеріально-технічної бази, кадрового забезпечення.

Президент доручив не допустити зменшення у порівнянні з літнім періодом 2012 кількості дітей, охоплених оздоровленням та відпочинком, насамперед дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Згідно з дорученням Януковича, виконавці повинні забезпечити своєчасне і в необхідному обсязі фінансування заходів з оздоровлення та відпочинку дітей, а також цільове використання бюджетних коштів, передбачених на зазначені потреби.

Як раніше повідомляв ForUm, протягом літа 2012 року в Криму оздоровлено 117,6 тис дітей, у тому числі 100% дітей-сиріт.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

424