Станом на 13:00 в Україні в цілому відбулося 380 масових заходів, присвячених Дню міжнародної солідарності трудящих у 236 населених пунктах. Загальна кількість учасників становить близько 200 тис. осіб, повідомляє Управління зв'язків з громадськістю МВС.

Ініціаторами заходів виступили, в основному, Комуністична, Соціалістична і Прогресивна соціалістична партії, а також органи місцевого самоврядування.

«Найбільше людей зібралося на святкові заходи в Автономній Республіці Крим - понад 80 тисяч чоловік, м. Севастополі - 50 тис., Запорізькій області - 16 тис. і в Києві близько 10 тисяч осіб», - повідомили в міліції.

Охорону громадського порядку в усіх регіонах країни забезпечують понад 5,5 тис. працівників міліції та 650 військовослужбовців Внутрішніх військ МВС. Зокрема, у столиці за порядком слідкують понад 1,6 тис. правоохоронців.

Грубих порушень громадського порядку не допущено, зазначили у МВС.

Нагадаємо, сьогодні правоохоронці затримали і доставили у Шевченківське райуправління міліції Києва трьох молодих людей, які намагалися перешкодити ході комуністів.

Крім того, біля станції метро «Арсенальна» міліція затримала і відправила до райуправління близько 20 молодих людей у масках для встановлення осіб

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

468